×

Kas yra interjero dizainas

Interjero dizainas yra menas bei mokslas kaip pasiekti estetiškesnį ir sveikesnią namų aplinką. Interjero dizaineris yra toks žmogus, kuris planuoja, tiria, koordinuoja projektus susijusius su interjeru. Tam reikia daug svarbių savybių kaip: geras erdvinis mastymas, erdvės planavimas, gebėjimas įvertinti aplinką, dizaino gebėjimai, komunikabilumas kai reikia bendrauti su klientais ir tt.

Gero interjero pavyzdys – tai kambarys į kurį patekęs žmogus jausis maloniai, patalpa bus jauki, norėsis joje būti, vizualiai akį traukiančios erdvės bei spalvų bei formų parinkimas tenkins žmogaus lūkesčius. Baldų išdėstymas, spalvos, daiktų formos, šešėliai, apšvietimas, atviros erdvės – visa tai kuria visumą kuri išpildo bendrą interjero dizaino visumą.

Istoriškai maždaug 19 amžiaus viduryje interjero dizaino plitimas buvo vienas didžiausių, tą sąlygojo viduriniosios klasės augimas besivystančiose šalyse. Žmonės kūrė būstus ir norėjo estetiško dizaino savo namuose, o tą dizainą tuo metu kūrė įvairūs nepriklausomi dizaineriai, dažnai gan žemo lygio. Viduriniosios klasės siekis turėti estetiškus ir gražius būstus lėmė ir dabartinės interjero dizainerio profesijos atsiradimą. Negalima sakyti, kad anksčiau nebuvo interjero dizainerių, kas gi būtų puošęs karalių ir didikų rūmus – bet moderniais laikais industrializacija lėmė geresnį gyvenimo lygį, pigesnes medžiagas, daugiaprodukcinę gamybą.

Interjero dizaineriai dirba ne vien su privačiais namais, bet ir su komercinės paskirties pastatais:

  • Parduotuvėmis
  • Gydymo įstaigomis
  • Valstybinėmis įstaigomis
  • Sporto paskirties pastatais
  • Oro uostais
  • Autobusų bei traukinių stotimis
  • Mokyklomis

Galima būtų paminėti dar daugelį sričių, sąrašas čia tikrai nesibaigia. Pagrindinė esmė – tai, kad žmonės nori matyti estetišką ir malonia akiai bei ergonomišką patalpą.

Geras interjero dizainas namus paverčia nepaklūstančiais laikui. Kiekviena gerai apgalvota smulkmena namams suteikia unikalumo, subtilios prabangos jausmą ir tuo pat metu garantuoja funkcionalumą. Interjero namai Matilda padės Jums interjero dizaino klausimais, profesionalus kolektyvas ir patirtis kalba už save – nuostabūs namų interjero sprendimai garantuoti.